THANKS FOR THOSE YANG MENGETUK AND YANG FOLLOW THIS BLOG ^_^

Apr 29, 2011

KATE AND WILLIAM WEDDING DONE!

CONGRATULATIONS!!! 
Maybe it's not too late for me to wish for both of you! 

PRINCESS KATE! U LOOK SO BEAUTIFUL! 
AND PRINCE WILLIAM! U SO HANDSOME!
aaaa! Heart Attack! *dush!
^_^

Yes! I see the wedding ceremony live on TV! 
On TLC and NTV 7..
Both have a good quality video.. Very live I can see the very beautiful princess and the handsome prince.. 
wahh! jealousy! hee..

So, nothing much to say! Just to share the picture from the wedding..
Enjoy! Picture: Beautifulnara!


WOW! P.E.R.F.E.C.T!


IT'S THE PRINCESS!


THIS IS THE PRINCESS'S SISTER..
*if I'm not mistaken..wee!


WALKING WITH HER FATHER!





"KATE, U LOOK SO BEAUTIFUL"
Prince William said it.. hehehe..


THE WEDDING CEREMONY!



I WILL!


DONE! KATE AND WILLIAM..
U ARE NOW A MARRIED COUPLE!
^_^






CONGRATULATIONS!


HOPEFULLY U WILL BE HAPPY TOGETHER!



C.H.E.E.S.E. 

B.Y.E. B.Y.E


*teet! tak tahu lah kenapa da cakap BI sekarang.. 
tak salah kan, to improve my English!
sorry lau ada yang menyampah..hee..

ha! tadi masa tengok live kat tv, rasa bangga sekejap..
sebab apa?? 
ada Bendera Malaysia tertayang kat tv..
Thanks to sesiapa yang bawa bendera tu.. 
hee..

Proud to be Malaysian! 
^_^



Apr 28, 2011

KATE AND WILLIAM WEDDING!

Fine, I don't know why I want to post about their wedding.. hehehe.. 
Maybe I really love to see this sweet couple.. ^_^

Me, done with 3 paper.. 2 more paper to go~ chaiyok!
This evening I will face Oral Interaction Skill paper..Maybe it is the easier paper for this semester.. since I can update my blog happily.. hahaha.. And the last paper will be on 5th of May, Developmental Biology paper.. The killing paper! aaaaa!!!

Okay! Back to the real topic.. 
Kate Middleton will marry Prince William at Westminster Abbey on April 29, 2011
 in what will be the royal wedding of the century.

aaaa!! I want to see this wedding!
Yes! Kate is very beautiful! 


See! She's beautiful! No wonder Prince William fall in love with her..
Fine! 
*marah?! hahaha.. xde maknenyer..



This picture is capture after they get engaged..
See, at Kate's finger.. wahhh!!! jealousy!
hee..




aaa!!! Really like this picture! Its shows that they really love each other!
ahaks! memandai~ hehehe..



Since they will get married, Kate's doll wearing the same cloth when they get engaged have been sold in limited edition..Fine!
* nanti bila kahwin nak jugak patung macam nie.. hape? ko igt ko princess? hahaha..

So, their marriage will be shown on NTV 7 and other channel too~ 
Since today is my last paper for this week only, Nak tengok! nak tengok!

Lastly!



P/S: I don't know why this entry mixed with Bahasa and English language! ^_^

Anyway,
Have a great life after married! 

BYE!


Apr 25, 2011

SITUASI KETIKA 'BERGAYUT"!

Post nie copy dari FB someone..
Baca and agak-agak korang sume kategori mana satu.. hee..

1.  Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Bz ke tak? Nak call nih" .....

2.  Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam2... Masa ni dah tak kesah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap ngan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah!

3.  Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap2 sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut2".. Dah mengantuk tapi taknak gtau sebab xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4.  Tengah dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!

5.  Bila syok dok gayut atas katil tiba2 roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!

6.  Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...

7.  Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan2 korang ketawa terbahak2 dengar kekasih kita bagi jawapan....

8.  Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Tyme ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal2 jadi orang tengah pulak....

9.  Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...

10.  Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2....


hahahaha.. agak-agak kowg kategori yg mana satu??
lawak benor bila awok bace..
hahahahaha..

PESANAN:


SILA LAH BERGAYUT IKUT SUKA HATI KORANG!
YANG PENTING, HAPPENING!

(^_^)

Apr 24, 2011

ASHRAF MUSLIM DA TUNANG, PUTUS HARAPAN~

Hehehe, tengah tension study, boleyh pulak duduk belek gambar Ashraf Muslim yang dah terlepas dari genggaman.. pergh~ ayat! hahahaha..nampaknya Ashraf Muslim dah terbang berciciran.. wuu~ ;(

Dia bertunang 23 April, sama hari dengan perasmian pusat perubatan Islam dia.. Siap ada siaran langsung Ashraf bertunang dekat TV9, Dekat Di Hati..Tak pernah2 tengok rancangan nie, bila balik rumah, layan sekali dengan mak.. :)

Majlis pertunangan dia dah macam majlis kahwin.. tapi still cantik.. so, Ashraf.. *cewah, cam geng.. hee..
Selamat bertunang! Hopefully kowg bahagia yer.. cepat2 kahwin, jangan sampai saya kebas! hehehehe.. 
*teet! xde maknanya nak rampas.. hee..

ini lah gambar2 masa Ashraf bertunang..
jangan la sedih wahai wanita di luar sana..
hee..









Gambar: amek dari atok Google.. hee..

Anything yang korang nak tawu pasal Ashraf Muslim, boleyh layan blog nie..




Ashraf dah terbang, tapi takpe..


tadddaaa!!!


Still ada Anuar Zain!!!!

hehehehe.. 

(^_^)

Apr 23, 2011

TEKANAN DI MUSIM EXAM! Arghhh!!

Okey! After dah habiskan masa di rumah sepanjang study week, u want to know something?
Baru baca 4 bab! What subject? Kenegaraan! yeah! Anda memang xreti nak study awal2 kan..
hmm..


Mood: Agak down..
xboleyh nak kuar bilik, xboleh nak bangun dari kerusi..
dan mata xboleh lari dari buku..
tapi fikiran boleh melayang..
weeee~~


A.K.U. T.E.R.T.E.K.A.N

Apr 14, 2011

SILA BUKA MATA ANDA!

Yeah! Almost done with semester 2 class..yippiii!!!!
Dah 3 class habis that is Kenegaraan Malaysia ( yg mmg da tunggu dari awal class lagi..hee..)..
Class Alam Sekitar and BI for Oral skills.. Lagi 2 class nak habis..
Then exam, finally balik and cuti for 4 months!
yeah! its time to bela badan balik!hahahaha..

Bila masuk class Alam Sekitar, agak terbukalah minda ini..hee..
*walaupun mata kuyu jer kan, tapi otak agak terbuka..hahaha..

bukan aper, bila belajar Alam sekitar, we know that Malaysia sudah kekurangan sumber..
For example, food..
U know that our country used more than we should use..
Kita mungkin xsedar sebab kite asyik 'ngap' macam2 dalam mulut kita..hehe..
contohnya, ikan.. sekali tangkap dalam laut, dalam sungai..dalam longkang, errr.. ada ker?? 
tangkap bukan nya sikit, tapi bertimbun-timbun banyaknyer.. fuhh~~ terbaek la kan!hee..

If kowg sume sedar lah kan, negara kita ada Hari tanpa pakai beg plastik sedunia..
tapi kalau da buat Hari tanpa plastik, biarlah tak ada plastik..
yang kelakar nyar, nak jugak ambik untung dengan jual beg plastik 20sen satu..
haish~ rakyat Malaysia xpandang 20sen sgt..kan kan.. 
*berlagak pulak..

tapi memang betul kan, jadi sampai bila negara kita nak save the environment..
plastik-plastik memang xboleh nak lupuskan, tapi kite kena reducekan penggunaannya..

Korang semua sebagai rakyat Malaysia should sit, look and think about our environment..
dah terlalu teruk sebenarnya..
Okeyh?

A.D.I.O.S!!!!

(^_^)


HEPY BESDAY TO MY MAMA!

Yes reader! Its my Mom's Birthday!
Bila? 13 April! 
Yang ke berapa? 47 tahun!

Yes! Anda Mak yang terbaek!
Saya sayang mak saya! Sayang sgt, sgt, sgt!
Mak dah dapat hadiah dari Abah kan..
Kiteowg semua satu cawangan dengan Abah..
So, itu hadiah dari kiteowg sekali..hehehehe..

SELAMAT HARI JADI EMAK!

ITULAH BIRTHDAY GIRL!




P/S: birthday owg bulan 9 nanti jangan lupa bagi hadiah! hehehehe..

Sayang Mak Abah!

(^_^)

Apr 12, 2011

BLA BLA BLA!

Entry da balik dari rumah patutnyer da post..
tapi xsempat pulak.. hahahahahaha..

Ya! Saya da balik kolej!
Perasaan: Boringg~~ huwaaaa!! ngantok..

sebab kat rumah xpayah pikir keje, exam..
kat umah makan, tengok tv, tidow!
yes! indahnya dunia~ lalalalala~~ 

D.O.N.E!

Saya ada keje k.. hee..

Maaf to all follower sebab anda follow blog yg bosan kan..
isk isk isk.. sorry~.. 

Apr 10, 2011

KEINDAHAN HARI-HARI DI RUMAH!

Currently sekarang kita kat rumah..
Best sangat!!!

Nak balik hari Isnin..
Kalau rajin, kita pergi lah kelas hari Isnin tu..hahahaha

Yeah! At home!
Simple to say..
Everything is perfect!

Ada mak, abah, kakak and adik..
Semuanya ada..
hehehehe..

BAEK!

Kita nak terus menikmati this happy feeling!

Apr 8, 2011

KORANG SUKA HARI JUMAAT?

Okeyh! Hari jumaat nie memang bagus dan elok yer..
xbaek kalau xsuke hari jumaat..hehehe..

tapiii... 
Cik Rara xsuka jadual hari jumaat!!!!!
aaaaaa!!!!! benci!!!



sebab ada kuliah pagi n class lab sampai pukul 5 ptg..
aaaa!!!! lab bosannn!!!!

ha, tengok!
B.O.S.A.N! 

dahla demo lab ntah paper..
tawula genius..jgn la layan kiteowg mcm xnk ajar..
tawula kitewog xdapat degree lagi..
sampai aty!
huh! xnak kawan!

MOOD: NAK BALIK!!!!!

D.O.N.E!

Apr 7, 2011

NUR KASIH THE MOVIE!

Okeyh! Trailer movie nie sgt menarik!

Ramai-ramai tengok k!

DONE!



(^_^)



APA SAJA FBI!!!!

Da lama nk post sal benda nie.. mesti kowg terpikir2 ape pulak APA SAJA FBI nie kan..
kalau kowg tgk TV9, mesti kowg tawu ini salah satu program dalam channel tu..

so, ape kaitan Cik Rara dgn program nie?? ehehehe..
jeng!jeng!jeng!
Cik Rara dijemput utk jadi penonton!!
*erk? dijemput beramai2 la sbnarnyer.. hehehehe..
under program kolej..memandangkan takde keje nk dibuat..
so, kiteowg meluangkan masa bersama FBI! okeyh?hee~
^_^

so, janji pukul 2 nk bertolak, tapi kita kena ikot waktu pak cik bus kan..
kalau dia mrajuk, susah pulak..
lebih kurang pukul 3lebih baru kiteowg gerak..okeyh! memang lambat kan..

sampai2 kat sana, kiteowg teros dibagi makanan..
jgn maen2! McD okeyh! terbaek la! buat kitewog nk dtg hari2 kat situ...hee..

done!
tibalah nak masuk dalam studio~
weee...berdebar-debar rasa...


inilah studio FBI!!


wahh~~ ada piano kan.. hee..


itu kami! mesti bergambar yer sebelum start..hehehe..







itu FBI before start rakaman..
nak tunggu artis datang, kenalah layan kiteowang yang datang nie..
hahahaha.. 
cian FBI, penat buwat lawak..




kiteowang dijemput untuk rakaman dua episod..
nanti jangan lupa tengok k!
First rakaman nanti ditayangkan 15 April!

nak tawu ada sape??

jeng!


jeng!


jeng!


eh! eh! ZIZAN! aaaa~~~
sgt suka!! 
*abaikan gadis2 di tepi..
yes! 
dorang yang buwat kiteowg xleh nak amek gambar ngn Zizan!
arghhh!! 

sepatutnya ada Harun Salim Bachik sekali..
tapi disebabkan kiteowg xdapat nk amek gmbar, sory la HSBC!
Anda xdapat masuk blog Cik Rara..
hehehehehe.. ^_^

next! next! kiteowg buwat rakaman untuk lagi satu episod..
22 April kalau xsilap..
tajuk episod tu: Raja Gelek!

kowg da boleyh agak siapa artis jemputan??


hehehehe.. yeyup! mungkin anda betol!


tadaaa!!!


gelek yer, jangan xgelek!


Baek! inilah penari-penari rancangan FBI!
jangan tanya! memang kiteorang kena menari!
ahahaha..
*gadis di tepi berbaju merah, gaya anda serupa di kedua-dua gambar..hehehe.. ^_^


DONE!




 JANGAN LUPA TENGOK K!

HARI JUMAAT, 8.30 MALAM!!!

APA SAJA FBI!!!


BYE BYE DARI KAMI!!!


(^_^)

Apr 3, 2011

SAYA JEALOUS!

Wootwoot~ 



JEALOUSY! 

Post kali nie pasal Cik Rara yg tgh jealous..
dgn sape?? 


dengan kawan Cik Rara

YES! 


KAMU SHYRA!

SAYA JEALOUS DENGAN KAMU! 

aaaaa!!!!

KENAPAKAH???

SEBAB KAMU!

KAMU ADA KAMERA CANON!!!!

TIDAKKKKK!!!


YA! SAYA CURIK GAMBAR INI!

SEBAB SAYA JEALOUS!

hahahahahaha..

HADIAH HARI JADI, NK CAMERA CANON JUGAK!

DONE!

SAYA JEALOUS!

^_^


Apr 2, 2011

PROGRAM MEGA BAKTI SISWA PART 2 (^_^)

Okeyh! 
sudah hampir seminggu program ini habis..
tapi Cik Rara xreti2 nk update part 2 kan.. sampai kawan2 Cik Rara da bising2, tanya2 kenapa xupdate..
baek Shyra! Saya update sekarang! ahahaha..  ^_^


Hari Ahad a.k.a hari terakhir a.k.a 27 Mac 2011 program nie berjalan, mmg best! 
aktiviti nyer still ada booth2 jualan, pameran..
tapi itu semua kat luar..

Pagi ahad tu, Cik Rara sampai agak lambat.. sbb bus lambat!
*erk? ker Cik Rara siap lambat? ehehe.. x2! Cik Rara tunggu bus lama~ hehehe..
sampai jer kat stadium tu, da start senamrobik!wahhhh~~
yg tukang ajar senamrobik sgttt hot! mak cik2 yg still bergetah! hee..


ha! itu dia yg mengajar senamrobik..


U ROCK LA MAKCIK!!!
hee..


okeyh! ini dia warga2 upm yg ikut serta utk jadi macam mak cik senamrobik..
badan still mantap wpn da berumur~ pewitttt!! ehehehe..


tiba2!
 Cik Rara terpandang kelibat dua org pak cik yang hebat!
Kalah kteowg yg muda nie~ stamina pak cik tu, perghhh~~ terbaek!
ahahaha..ha! tgk gmbar pak cik nie.. 
yang baju kuning and merah kat depan tu.. hahahaha..


ewahhh~ senam lagi pak cik~ 


tengok!
budak2 lain da penat, main2 jer.. tgk pak cik 2 org tu..ehehehehe..

aha! ada video taw! nk tgk??tgk jugak! 
hee~ 

video

ahahaha.. pak cik sgt kelakar! terbaik la~ ^_^

Next! Next! 
Ada pertandingan koir..

 




ada banyak pertandingan lagi.. 
Ada dikir barat, ada boria..
sgttt best! hehehehe..






tapi syg~ xde gambar sgt..
sbb aper?? 
sbb Cik Rara pergi derma darah! 
yeah! Donate ur blood..

tapi rasa da insaf sekarang nak derma darah..
tadaa!!! 




ada lebam di situ.. hee.. cukuplah dua kali derma k! 
Dah dekat seminggu lebam nie makin terok~
xtawu sebab aper..hmm..

baek la~ sampai sini jer Cik Rara mengetuk keyboard..hee~
congrate utk semua! sbb buwat yg terbaek!

With our fasi, En. Zuhaimi!


Done! Group 28 best! 


Bila da habis, semua muka hepy yer.. hehehe..
Bye semua!!!!


Thanks for the cooperation! 
Kami lah budak biru! 

Salam! Tata! 
^_^